
Lastrada Catering Sp. z o.o. realizuje projekt na terenie woj. małopolskiego „Poszerzenie parku maszynowego i wdrożenie ekologicznych, cyfrowych rozwiązań pozwalających na działanie firmy podczas kryzysów”.
Dofinansowanie z UE: 306 884,06 zł
Celem przedsięwzięcia jest unowocześnienie i dywersyfikacja działalności, której efektem będzie rozwój firmy oraz odporność na wypadek kryzysów ( pandemia, wojna, ogólnoświatowy kryzys finansowy ). W ramach projektu zaplanowano wdrożenie działań, które poszerzą ofertę o nową usługę LIVE COOKING. Usługa ta będzie skierowana do klientów zarówno indywidualnych, biznesowych oraz placówek edukacyjnych.
Firma planuje realizację usług doradczych oraz usług szkoleniowych dla pracowników.
W ramach projektu zakupione zostaną:
– Panele fotowoltaiczne o mocy nie większej niż 50 kW, które pozwolą na oszczędności energii i dbałość o środowisko. Pozyskana energia będzie wykorzystana do kompletnego przygotowania pokazów Live Cooking.
– Energooszczędne wielofunkcyjne urządzenia gastronomiczne, które przyczyni się do zmniejszenia śladu węglowego, oszczędności prądu i wody, co wpłynie na środowisko i poprawę efektywności operacyjnej firmy. Dzięki temu uatrakcyjni przygotowanie posiłków, zwiększy wydajności pracy i zachowa wartości odżywcze serwowanych produktów.
– Mobilny kontener chłodniczy, dzięki któremu produkty do gotowania będą zawsze świeże, a jakość przygotowanych dań będzie na najwyższym poziomie w smaku i wyglądzie.
– Dwa telefony komórkowe służące do nagrywania i przygotowywania filmików z pokazów Live cooking
– Stoły do prezentacji, które pozwolą na komfortowe przeprowadzenie gotowania i umożliwią czynny udział w projekcie klientom
Wartość projektu: 449365,96 zł
Wydatki kwalifikowane: 365338,18 zł
Dofinansowanie UE: 306884,06 zł
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #NextGenerationEU
Copyright © 2017 Lastrada Catering Sp. z o.o., ul. Piastowska 47, 30-067 Kraków, tel.: 500 250 967. Wszelkie prawa zastrzeżone.